FT SANCTUARY

interior design, cultural, mixed use

Future was engaged to design the interior and renovate FT Sanctuary, located at Factory in Phnom Penh, Cambodia.

The design brief called for an exciting and vibrant interior, with a mix of contemporary forms, lighting and internal plants to create a welcoming and relaxing atmosphere.

The main hall features a mix of new cafe area, seating and planting, with suspended track lighting. Seating is crafted into sculptural forms to provide exciting and entertaining points around the space.

The existing studio is transformed into a large glass box, with enahnced studio space and gift shop enjoying a fully glazed industrial style wall, double height space and a luminuous, glowing ceiling above.

A new board room and lounge area is located above the art gallery on the first floor/mezzanine level. The art gallery on ground is fitted with a new ceiling, for acoustic treatment and aesthetics.